BLOG

Even ophelderen: 4x display cover glass

Displays worden tegenwoordig zowel binnen als buiten gebruikt. Beide omgevingen dagen displays uit om een zo helder mogelijk beeld te creëren. Toch gooit omgevingslicht nogal eens roet in het eten. Niet alleen zonlicht, maar ook binnenverlichting in de omgeving van het display kunnen voor verminderd zicht zorgen.

Om te zorgen dat een display altijd een scherp en goed zichtbaar beeld heeft, wordt vaak gebruik gemaakt van een cover glas. Een glaslaag die op een speciale manier bewerkt is zodat deze in het voordeel van het display werkt.

We onderscheiden momenteel 4 verschillende cover glasses:

Anti reflective cover glass

Anti reflective glass is glas dat aan twee zijden gecoat is met een speciale laag. Deze laag vermindert weerspiegeling en verbetert de lichtdoorlaatbaarheid. Anti reflective coating elimineert een bepaalde golflengte van licht en weerkaatst dit terug naar de gebruiker van het display. Dit verbetert op haar beurt weer de helderheid en het contrast van het display waardoor een scherper en beter beeld ontstaat.

Een anti reflective glass zorgt voor een vermindering van reflectie tot wel 90%. Hierdoor kunnen kijkers zich focussen op het display en niet op de weerspiegelingen uit de omgeving zoals zichzelf.

Anti glare cover glass

Net als anti reflective cover glass zorgt anti glare cover glass voor een betere leesbaarheid van het display. Anti glare glas wordt gemaakt door het opruwen van het glas d.m.v. een zogenaamd etching proces. Licht schijnt op het ruwe oppervlak en weerkaatst in allerlei verschillende richtingen.

Waar bovenstaande variant zich focust op zowel interne als externe reflectie, is anti glare glas vooral bezig met externe elementen. Denk hierbij aan fel zonlicht of heldere lampen in de omgeving van het display. ‘Glare’ betekent ‘schittering’. Anti glare cover glass zorgt dus voor een vermindering van lichtschittering.

Anti reflective glass zorgt daarentegen voor vermindering van weerspiegeling van niet alleen lampen, maar ook de weerspiegeling van de gebruiker. De omgeving van het display bepaalt daarmee eigenlijk welk van deze twee cover glasses u nodig heeft.

Vandal proof cover glass

Bij gebruik van een display in een ruige omgeving is het belangrijk het display te beschermen. Het display kan bijvoorbeeld in openbare ruimtes staan, denk aan een luchthaven. Of zelfs buiten op straat, in een bushokje bijvoorbeeld.

Vandal proof cover glass biedt niet alleen bescherming tegen daadwerkelijke vandalen, maar ook tegen onvoorzichtige gebruikers. Bewezen is dat mensen minder voorzichtig zijn met dergelijke openbare applicaties, en dus vraagt het display om een beschermingslaag.

Vandaal proof glas is thermisch gehard glas. Door middel van hitte en druk worden twee glaslagen op elkaar geperst met daartussen een speciale niet-breekbare laag. Het glas kan nog steeds worden gebroken, maar vandal proof cover glass barst niet in duizend stukjes uit elkaar. Het glas krijgt scheuren maar er komen geen gevaarlijke glasscherven los. Ideaal dus voor ruwe omgevingen.

Anti fingerprint cover glass

Anti fingerprint cover glass is een glaslaag met een speciale coating. Deze coating zorgt ervoor dat het glas minder olie van vingers opneemt. Anti fingerprint glas elimineert niet alle vegen en vingerafdrukken, maar zorgt wel voor een hele sterke vermindering. Vuil en olie van handen worden door het oppervlak afgestoten, waardoor ze minder zichtbaar zijn en ook makkelijker schoon te maken.

Een ander voordeel van deze coating is dat het het glas extra glad maakt. Dit voelt heel prettig voor gebruikers wanneer het display ook een touchscreen heeft en dus aangeraakt wordt. Hierdoor kunnen gebruikers mooie gelijke bewegingen over het scherm maken zonder dat de vinger hapert door stroefheid.

Ook belangrijk om mee te nemen in uw keuze, is dat sommige technieken gecombineerd kunnen worden voor een nog beter resultaat. Bijvoorbeeld anti-reflective en anti-fingerprint.

Meer informatie over display filters en folies vindt u hier.

Wij zijn gesloten van 20 december 2024 t/m 5 januari 2025